logoGTI

5de jaar onderhoudsmechanica auto

Werk je graag aan auto’s ? Wil je (tweedhands)auto's rijklaar maken? Dan is deze technisch praktische studierichting misschien iets voor jou? Je wordt automecanicien dankzij deze studierichting. Je krijgt weinig algemene vakken maar onderschat het technisch gedeelte van de opleiding niet: moderne voertuigen zitten immers vol met technische snufjes en nieuwe technologieën.


  • Via een combinatie van technologie, veel praktijkuren en stages leer je zelfstandig aan auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen werken.
  • Je leert de juiste diagnoses stellen bij defecten, auto's onderhouden en herstellingen uitvoeren.
  • Je maakt uitgebreid kennis met de verschillende mechanische en elektrische onderdelen en de werking van de auto.
  • Je leert werken aan motoren, het rollend gedeelte, het chassis en de verschillende brandstofsystemen.
  • Je leert eenvoudige rekenwerkbladen (ICT-toepassing) gebruiken voor de berekening van de kostprijs en hierover praten met de klant. Je leert tijdens je werkzaamheden rekening houden met de veiligheidsvoorzieningen, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en de voorschriften op het vlak van gezondheid, hygiëne, milieu en ergonomie.


Tijdens je stages krijg je uitgebreid de kans hetgeen je weet en kunt toe te passen in de praktijk. Je proeft dan ook van de reële werksituatie in een garage.