logoGTI

3de jaar elektrotechnieken

Welke onderdelen zijn specifiek voor deze studierichting?


Elektrotechnieken is een richting binnen het domein STEM. Je mag je dan ook verwachten aan een pakket gevorderde STEM. Je maakt kennis met elektriciteit en installatieleer. De nadruk in deze studierichting ligt op zelfstandig leren werken en het toepassen van je kennis in het vakgebied elektriciteit.
Zo zal je toegepaste elektriciteit en elektronica krijgen. Je leert lichtbronnen en elektrische toestellen installeren, schakelborden plaatsen, elektrische leidingen leggen, defecten opsporen,... 
Ook in het vak wiskunde ligt de nadruk op toegepaste wiskunde en niet op gevorderde theoretische wiskunde (zoals in technologische wetenschappen het geval is).


Wat na elektrotechnieken?


Gezien deze richting behoort tot de dubbele finaliteit zijn er, na de tweede graad elektrotechnieken en derde graad elektrotechnieken, heel wat mogelijkheden. Deze richting bereidt je voor verschillende professionele bacheloropleidingen in de industriële wetenschap en technologie.
Enkele voorbeelden hiervan zijn energiemanagement, ecotechnologie, energietechnologie,.. Ook een bachelor elektromechanica ligt binnen je mogelijkheden.
Als je liever voor een korter traject kiest, kan je na de derde graad elektrotechnieken verder studeren in verschillende graduaatsopleidingen of specifieke Se-n-Se.